Viselhető technológia

Konzorciumi partner: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Dátum: 2018.11.16

Résztvevő diákok száma: 20 fő

Résztvevő mentorok száma: 5 fő

Esemény tartalma: Viselhető technológia

Esemény hossza: 2,5 óra

Esemény leírás

A műhelyfoglalkozás elsődleges célja a szemléletformálás, a műszaki terület iránti érzékenyítés, az új ismeretek elsajátítása, és az alkotói, művészeti attitűd felébresztése volt a diákokban, valamint a tudomány, technika, kultúra területen a kutató és mérnöki munka jelentőségét felismerő és értékelő hozzáállás megalapozása.

A műhelyfoglalkozás helyszíne az ország egyik halmozottan hátrányos helyzetű térsége, a Borsod megyei Bódva- völgy, ahol igen magas a munkanélküliség és a mélyszegénység aránya. Nem ritka, hogy a tanulók többsége nem tanul tovább az általános iskola elvégzése után, vagy éppen el sem végzi azt. A szakképző középiskolák messze vannak, a szülők jelentős része pedig nem tudja gyermekük tanulmányait anyagilag támogatni. Egy ilyen közegben elengedhetetlenek a továbbtanulást népszerűsítő, támogató, érdeklődést felkeltő, érzékenyítő műhelyfoglalkozások és programok.

A Bódvaszilasi Körzeti Általános Iskolában tartott műhelyfoglalkozás résztvevői a 6. a osztály diákjai és tanáraik. A gyerekek többsége helyi lakos, a többiek a környező településekről járnak az iskolába. A foglalkozáson a nemek aránya nagyjából megegyező volt. A kiscsoportokat egy-egy mentor segítette, összesen 5 fő.

Megszakítás