Robert Bosch Kft. látogatás

Konzorciumi partner: Pannon Fejlesztési Alapítvány

Dátum: 2018.04.25

Résztvevő diákok száma: 40-45 fő

Esemény tartalma: Robert Bosch Kft. látogatás

Esemény hossza: 1 nap

Esemény leírás

2018.04.25-én a Pannon Fejlesztési Alapítvány szervezésében a „Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában” című projekt keretében a zalaegerszegi diákok ellátogattak a BME Gépjárművek Tanszékre és egy céglátogatáson vettek részt a Robert Bosch Kft.-nél.

Ennek célja, hogy a középiskolások számára ajtót nyisson a mérnöki pálya felé, illetve új technológiákat ismertessen meg a diákokkal.

A délelőtt során a BME tanszékén a középiskolások részt vettek egy előadáson, amely témája az önvezető autó működése volt, majd a lézer laboratórium és anyagvizsgáló laborokban a 3D nyomtatásról, lézervágásról, mérőeszköz használatról, keménység- és szilárdságmérő műszerekről kaptak átfogó tájékoztatás.

A nap második felében a Robert Bosch Kft.-nél megtekintették a cég önvezető részlegét, ahol a járművekre különböző érzékelőket, radarokat, kamerákat és más eszközöket szerelnek fel, melyek segítik a fejlesztéseket az adatok gyűjtésével.

A nap zárásaként egy interaktív, a fiatalok számára nagyon izgalmas programon vettek részt. Utasként kipróbálhatták az egyik Volkswagen Passat GTE autót, majd minden felmerülő kérdésükre választ is kaphattak az ott dolgozó szakemberektől.

Megszakítás